Missie & visie

Missie

In de missie geven we onze kernopdracht weer: WerkWel biedt werkzoekenden een unieke werkervaringsplek.

Visie

In de visie van WerkWel zullen de vele technologische ontwikkelingen zorgen voor een sterk veranderende omgeving. Bedrijven reorganiseren, functies worden opgeheven, nieuwe beroepen onstaan. Door deze veranderingen is er sprake van een mismatch tussen de arbeidsvraag en het arbeidsaanbod.

Daarnaast  groeit, vanwege de opschuivende pensioenleeftijd, de uitdaging voor werkgevers en werknemers om duurzame inzetbaarheid te realiseren. Beiden hebben de verantwoordelijkheid om hier actief mee aan de slag te gaan.

Werknemers zullen, meer dan ooit, genoodzaakt zijn om een transitie door te gaan en nieuwe kennis en vaardigheden te verwerven die aansluiten bij de arbeidsvraag. In deze transitie biedt WerkWel IT-werkzoekenden een werkervaringsplek waar gewerkt wordt aan relevante opdrachten. Een organisatie is volgens WerkWel de beste omgeving om nieuwe kennis en vaardigheden naar een hoger niveau, namelijk ervaring, te brengen.

Werkgevers worden binnen hun organisatie geconfronteerd met transities. De werkgever dient invulling te geven aan het begrip ‘goed werkgeverschap’. In dit kader biedt WerkWel bedrijven de mogelijkheid om hun (boventallig) personeel relevante werkervaring op te laten doen buiten de organisatie. Dit vergroot de kansen van de medewerker op duurzame inzetbaarheid.

Meer informatie over de missie & visie van WerkWel? Download hier ons beleidsplan 2017-2020.